Blogit
Rauha

Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini johtavaa tietä. Äitini katsoo pihalla iloista tuloani ja sanoo: voi kun voisi olla noin huoleton.
Lapsen päässäni ihmettelen, että mitä ihmettä ne huolet ovat.

No, ne ovat tulleet tutuiksi niin kuin varmasti kaikille aikuisille. Minäkin taas varmasti kohta muistan kaikki asiat, mitä pitää murehtia ja mistä huolta kantaa. Mutta nyt on tämä pieni hetki, kun kaikki on hyvin ja tuulikellot helähtelevät kuin viestiä tuoden huolettomuuden maasta. On olemassa sellainen tila, jossa kaikki huolet häviävät, mielen täyttää sanoin vaikeasti kuvattava onni ja rauha. Ehkä sitä tilaa voisi kuvata sanalla autuus. Kun sen on kokenut, sitä kaipaa kokea uudelleen.

Mielenrauha, se että on sovussa itsensä kanssa, on helposti kadotettava mielentila.
Pysähdy hetkeksi. Mieti mitä hyvää elämässäsi on. Siinä saattaa olla suuri musta pilvi, joka uhkaa peittää alleen kaikki hyvät asiat elämässäsi. Kun alat miettimään niitä hyviä asioita, ystäviä, terveyttä, työtä, harrastuksiasi, niin huomaat, ettei tuo musta pilvi ole ainoa asia elämässäsi.
Sairaus ei poistu ajattelemalla, työtön ei saa työtä eikä köyhästä tule rikasta vaikka kuinka toivoisi, mutta huolien ja murheitten vuori pienenee kun rinnalle tulevat asiat, joista voi olla kiitollinen.

Minun maanpäälle palauttajani on usein koirani. Uskollisten ruskeitten silmien katse kertoo, että olen sille tärkeintä maailmassa. Silloin muistan taas miten paljon muutakin minulla on. En ole terve, en rikas enkä nuori, mutta minulla on kaikki tarpeellinen. Niin kauan kuin on mielenrauha, tyyneys tyytyä siihen osaan jonka olen saanut, minulla on kaikki.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...

Varusmiehiä vuorilla

Varusmiehiä vuorilla


Varusmiehiä vuorilla

Asepalvelus merkitsee suurta muutosta nuorelle suomalaiselle, koska se tarkoittaa monelle matkaa tuntemattomalle paikkakunnalle. Matka palveluspaikkakunnalle voi olla myös hyvin pitkä. Siksi asevelvolliset viettävät väistämättä osan lomistaan julkisissa kulkuvälineissä, joko linja-autoissa tai...