Teekulttuurista videota intohimolla

Teekulttuurista videota intohimolla

Partainen mies lippalakki päässään kävelee ihmisvilinän keskellä. Kuvaaja tallentaa videokameralle, kun mies saapuu Haapajärven kaupunginjohtaja Juha Uusivirran eteen ja ojentaa hänelle Sri Lankasta tuodun teekupin.

Kaupunginjohtajan vierellä kuppia vastaanottavat Haapajärven tee-emäntä Pirkko Harju ja teeisäntä Kyösti Niinikoski.

Olemme Karjalahden palvelukodissa viettämässä Mikkelin markkinoita ja kupin lahjoitus tallentuu osaksi TeabagPackersin teestä kertovaa videotuotantoa.

Tee ja sen ympärille rakentuva kulttuuri on mahtava juttu ja ansaitsee oman ohjelmansa. Näin ajattelevat ainakin teestä kertovan videosarjan tekijät eli tuottaja Krister Häll, juontaja Ossi Valpio ja kuvaaja Matti Partanen.

Idea teestä kertovan ohjelman tekemisestä syntyi, kun Krister Häll ja Ossi Valpio juttelivat alkuvuodesta Kristerin Sri Lankaan tekemästä matkasta. Siellä hän tutustui paikalliseen teetehtaaseen.

Keskustelun lomassa Krister tuli heittäneeksi ajatuksen, että voisikohan sitä tehdä laajemmankin ohjelman teen monipuolisesta maailmasta.

– Ossi toteisi, ettei tämä ole totta, hänhän on juuri tehnyt biisin teestä, Krister Häll kertoo.

Musiikkipiireissä Soul Valpiona paremmin tunnettu Valpio innostui ajatuksesta ja yhteinen kiinnostus teehen kannusti kehittämään ideaa ohjelmasta eteenpäin.

Mukaan konseptin muodostamiseen pyydettiin Valpion musiikkivideon kuvaaja Matti Partanen. Lisäksi ravintoekspertti Jaakko Halmetoja pyydettiin mukaan Sri Lankalle tuomaan näkemystä kasvimaailman puolelle.

Ohjelman punainen lanka on Krister Hällin mukaan halu selvittää, miltä suomalainen teekulttuuri näyttää. Samalla haluttiin katsoa, minkälaisia teetoimijoita maasta löytyy eli minkälaisia valmistajia ja teehuoneita on.

– Haluttiin tuoda esiin kaikkia teehen liittyvää ilmiöitä ja tapahtumaa, Häll sanoo.

Ohjelmassa luodaan myös kokonaiskuvaa teestä eli siinä tarkastellaan, miten teetä viljellään, käsitellään ja myydään. Suomalaisen teekulttuurin rinnalle tuodaan kuvaa siitä, miltä teekulttuuri näyttää ulkomailla.

Lue koko artikkeli 5.10. Maaselästä

Kuvateksti: Matti Partanen kuvaa, kun Ossi Valpio lahjoittaa teekupin Haapajärven kaupunginjohtaja Juha Uusiviralle. Lahjoitusta todistavat tee-emäntä Pirkko Harju ja teeisästä Kyösti Niinikoski.

Lisää luettavaa

Maaselän Extra


Maaselän Extra

Maaselkä Extra -lehti luettavissa nyt myös sähköisesti tältä sivulta! Uusin Extra-lehti Aiemmat Extra-lehdet Maaselän Extra nro 10/2018 Maaselän Extra nro 9/2018 Maaselän Extra nro 8/2018 Maaselän Extra nro 7/2018 Maaselän Extra nro 6/2018 Maaselän Extra nro 5/2018 Maaselän...

Rekisteröidy


Rekisteröidy

Rekisteröityminen Tilauksen tehneet käyttäjät voivat rekisteröityä tilaajapalvelussa, mutta se ei ole pakollista. Rekisteröityneet käyttäjät voivat hallita tiliään esim. vaihtaa salasanansa tai tehdä jatkotilauksia. Rekisteröitymään pääset klikkaamalla tästä!

Näköislehti


Näköislehti

Jos käytössäsi on Maaselän tilaajatunnukset, voit lukea näköislehden suoraan tältä sivulta. Uusin näköislehti Aiemmat näköislehdet Maaselkä-lehti 13.09.2018 Maaselkä-lehti 06.09.2018 Maaselkä-lehti 30.08.2018 Maaselkä-lehti 23.08.2018 Maaselkä-lehti 16.08.2018 Maaselkä-lehti...